Ana Sayfa
THK FunFly Ligi'nin 2013 sezonu yaklaşırken...
Mustafa Odabaşı tarafından yazıldı   
Şubat ayı geldi çattı, THK FunFly Ligi'nin dört gözle beklediğimiz 2013 sezonu da adım adım yaklaşıyor. Yaklaşıyor yaklaşmasına ama, bizlere daha öncesinden verilen sözler tutulmadığı gibi, kulağımıza gelen haberler, daha da doğrusu dedikodular pek iç açıcı değil. Yine belki THK'dan birileri bunları okur ve geç olmadan birşeyler yapar dedik, yazmaya karar verdik. (Çoğul konuşuyorum çünkü bugün kulüp başkanımız İsmail Yücel ile yaptığımız sohbetten sonra, bunların Ankara Model Uçak Kulübü'nce de paylaşılan görüşler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.)

Neden söylemiyoruz da yazıyoruz? Çünkü, 'söz uçar, yazı kalır'... Yazalım biz hele, daha sonra birileri çıkıp "siz birşey söylemediniz, biz de böyle yaptık" derse, açar ne söylediğimizi gösteririz.

Bekir Sıtkı AkyüzFunFly Ligi'nin 2012 sezon finalinde, sağda fotoğrafını göreceğiniz Türkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyüz, yarışmacılara bir konuşma yaptı ve bu konuşmayı bizzat ben videoya aldım. Bu konuşmanın video kaydını buraya tıklayarak seyredebilirsiniz. Bekir Sıtkı Akyüz bu konuşmasında 2013 sezonu ile ilgili, benim o gün çok ciddiye aldığım ve olumlu bulduğum birtakım açıklamalar yaptı. Bekir Sıtkı Akyüz'ün bu konuşmasında söylediklerini özetleyecek olursak;

2013 FunFly'ın planlaması için, modelcilerin içerisinden bir komite oluşturulacak ve planlama bu komite ile birlikte yapılacaktı. Bekir Sıtkı Akyüz'ün bizzat kendi sözleri ile "kaç bacaklı olsun, nerelerde olsun" gibi kararlar modelcilerden oluşturulan bu komite ile birlikte verilecekti. Modelcilerin bilgileri çok önemli idi, bu nedenle de 2013 yılının planlamasını birlikte yapmayı düşünüyorlardı.

Bu konuşmanın üzerinden iki aşkın zaman geçti ve Şubat ayına geldik, ancak bu komite için beklenen çağrı yapılmadı. Henüz 2013 FunFly Ligi için THK'dan resmi bir açıklama da gelmedi ancak, bugün kulağımıza gelen bir dedikoduya göre (bir modelci arkadaşımız THK'nın model uçak hocalarından birine konuyu sormak için telefon açmış ve bunları öğrenmiş) Türk Hava Kurumu'nun 2013 için FunFly planları şöyle imiş;
  • 2013 FunFly 5 etaptan oluşacakmış.
  • Etaplar Bursa, Yozgat, Kayseri, Eskişehir ve İstanbul şeklinde olacakmış.

Başkent Ankara nerede?

Öncelikle, başkent Ankara nerede? THK'nın merkezinin bulunduğu Ankara nerede? THK FunFly ligine en büyük desteği veren, en çok yarışmacı gönderen, takımlar ve bireysel sıralamalarda 2012 şampiyonlarını çıkaran Ankara nerede?

Ankara'nın neden üzerinin çizildiği ile ilgili duyduğumuz dedikodu, Mamak pistinin hazır olmaması. 2012 sezonunda Ankara final etabının ertelenmesinin nedeni olarak da aynı neden ortaya atılmıştı. Eğer durum bu ise, THK Mamak pistinin asfaltını döktüreli uzun zaman oldu ve sadece çevre düzenlemesi kaldı. En erken Ekim 2013'de yapılacak FunFly finaline ise daha neresinden baksanız dokuz ay var. Dokuz ayda bir pistin çevre düzenlemesi dokuz kere yapılır. İstenirse bir günlük bu etkinlik için Haymana Asfalt Pist dahi kolayca ayarlanabilir. Bu bahane çok akla yatkın gelmiyor. Yoksa Türk Hava Kurumu da başkent Ankara'yı itibarsızlaştırma çabasındakilerin kervanına mı katıldı? Umarız Ankara ile ilgili bu haber doğru değildir ve Ankara final etabına hak ettiği ev sahipliğini yapar.

Adana talip, İstanbul'u çizin, Adana'yı yazın!

Yine duyduğumuz kadarıyla, Adana güzel bir organizasyon planlayarak 2013 etaplarından biri olmak üzere başvuru yapmış. İstanbul etabı ise herkes için tam bir baş ağrısı. İstanbul'a girmek mesele, çıkmak mesele, İstanbul'da konaklamak mesele. Anadolu etaplarına katılan tek bir İstanbul'lu modelci görmediğimiz halde, İstanbul'da bu ısrar neden? Başkent Ankara'nın olmadığı bir listede, kimsenin gitmek istemediği İstanbul etabını yapmak yerine, İstanbul'un üstünü çizin, yerine Adana'yı yazın.

Antalya'ya ne oldu?

2012 yılında Ankara Model Uçak Kulübü'nün de katkıları ile gerçekleştirilen THK / Corendon R/C Jet Festivali (Okan Çindemir'e hatırlatması için teşekkürler) ile FunFly yarışması beraber organize edilmiş, bu sayede en keyifli etaplardan biri olmuştu. 2013 yılnda R/C Jet Festivali tekrar edilecek ve tüm modelciler zaten Antalya'nın yolunu tutacaklar iken, eşi benzeri olmayan güzellikte bir pistte yapılan Antalya etabı neden ve nasıl listeden çıkarıldı, yerine Bursa yazıldı?

Sayın Bekir Sıtkı Akyüz, verdiğiniz sözlerin takipçisiyiz!

Sizden, 2013 FunFly Ligi planlamasını söz verdiğiniz şekilde modelcilerden fikir alarak yapmanızı bekliyoruz ve bunun takipçisi olacağız. THK resmi olarak yarışma takvimini açıklamadan önce Ankara Model Uçak Kulübü'nün görüşlerini de kaba taslak içeren bu önerileri dikkate almanızı bekliyoruz.