Ana Sayfa
AMUK ve Gökçen Havacılık'dan Anlamlı bir Etkinlik
Mustafa Odabaşı tarafından yazıldı   
Çocukların ve gençlerin havacılığı sevmeleri ve havacılık dünyasına ilk adımı atmalarında uçak modelciliğinin özel bir yeri bulunuyor. Bu anlamda 9 Mart 2013 Cumartesi günü Ankara Model Uçak Kulübü ve THK Gökçen Havacılık A.Ş. tarafından anlamlı ve güzel bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Ankara Model Uçak Kulübü atölyesine davet edilen Özel LÖSEV İlköğretim Okulu öğrencilerine hem burada, hem de Gökçen Havacılık A.Ş.'ye ait model uçak mağazasında çeşitli sunum ve gösteriler yapıldı. Ben de bir AMUK üyesi olarak bu etkinlikte yer almanın gururunu yaşadım.

AMUK Lösev Etkinliği

Soldan sağa; Volkan Üçok, İsmail Yücel, Şemsettin ÇifçiBu etkinliğin mimarı olan bir üçlü var ve onları özel olarak tebrik etmek gerekiyor; Ankara Model Uçak Kulübü'ne öneren ve LÖSEV ile kulüp arasındaki organizasyonu sağlayan AMUK üyesi Volkan Üçok, AMUK kulüp başkanı İsmail Yücel ve Gökçen Havacılık A.Ş. yöneticilerinden Şemsettin Çifçi'nin bu etkinliğin gerçekleştirilmesindeki rolü çok büyük. Etkinliğe Ankara Model Uçak Kulübü'nden ben ve yukarıda saydığım isimlerin dışında Mete Önal, Barış Okat, Seçkin Çelikten destek verirlerken, Gökçen Havacılık A.Ş. çalışanları Ertuğrul Yasdıman, Okan Çindemir ve Yiğit Kalaycı da sıcak misafirperverlikleri ile LÖSEV öğrencilerinin güzel bir gün geçirmelerine yardımcı oldular. Hepsine sonsuz teşekkürler.

Öncelikle Özel LÖSEV İlköğretim Okulu'ndan biraz bahsedelim; LÖSEV web sitesinden edindiğim bilgilere göre Özel LÖSEV İlköğretim Okulu, 16 Kasım 2008 tarihinde LÖSEV tarafından açılmış bir vakıf okulu. Atatürk ilkeleri doğrultusunda eğitim veren okul, lösemiyi yenmiş çocuklara hizmet veriyor. Okulun aşağıdaki şekilde son derece anlamlı bir andı var ve benim çok hoşuma gitti;
Lösemili kardeşlerime yardımcı olacağıma
Onları yaşama bağlayarak
Sağlığım için,
Düzenli yaşayarak
Doğal gıdalarla besleneceğime
Başarmak için azimli olacağıma
Barış için adaleti savunacağıma
Dostluk için sevgiye sarılacağıma
Ülkem için hiçbir zaman sapmadan
Atatürk’ün izinden yürüyeceğime
Söz veriyorum.
Öğrencilere etkinlik kapsamında öncelikle Ankara Model Uçak Kulübü atölyesinde, çeşitli model uçaklar üzerinde teorik bilgiler verildi ve soruları cevaplandı. Aşağıda etkinliğin bu bölümüne ilişkin kısa bir videoyu seyredebilirsiniz.

AMUK atölyesinde LÖSEV öğrencileri

AMUK atölyesinde LÖSEV öğrencileri

AMUK Atölyesinde LÖSEV Öğrencileri



Daha sonra atölye dışına çıkılarak bir nitro motorlu model çalıştırıldı ve öğrencilere yakıtlı motorlar ve uçak modelciğinde dikkat edilmesi gereken güvenlik kuralları konusunda bilgiler verildi. AMUK kulüp başkanı İsmail Yücel'in hexacopter ile yaptığı uçuş gösterisinin ardından Gökçen Havacılık A.Ş. mağazasına gitmek üzere yola çıkıldı.

AMUK atölyesinde LÖSEV öğrencileri

AMUK atölyesinde LÖSEV öğrencileri

Gökçen Havacılık'da Mete Önal eşliğinde simulatörde model uçak uçurma keyfini yaşayan öğrencilere Okan Çindemir tarafından quadcopter ile bir uçuş gösterisi daha sergilendi. Mağaza önünde bir türbin motor çalıştırılarak yapılan demonun ardından, öğrencilere Gökçen Havacılık A.Ş. tarafından temin edilen model uçak kitleri hediye edilerek etkinlik sonlandırıldı.

Okan Çindemir'in quadcopter gösterisi

Lösev öğrencileri

Bizim hediyemiz de çocukların yüzündeki gülümseme oldu.